Cum sa faci un post de radio online


In acest tutorial o sa vorbim despre cum putem sa facem un post de radio online.Pentru a va face un post de radio o sa trebuiasca sa descarcati Winamp si sa-l instalati pe calculatorul dumneavoastra.Singurul inconvenient este faptul ca nu puteti emite decat daca sunteti online,sau pentru cei care vor puteti sa va cumparati un spatiu de hosting si puteti emite de acolo.Dupa ce ati descarcat Winamp o sa va mai descarcati inca doua softuri de pe internet :Shoutcast DSP ( Plugin pentru Playerul Winamp ) si Shoutcats DNAS ( Serverul ce ne va ajuta sa emitem muzica).

Dupa ce ati descarcat si instalat Winamp,instalati Shoutcast DSP apoi Shoutcast DNAS,pasii de instalare fiind simpli,urmati wizard-ul care vi se deschide.Apoi deschideti Winamp-ul si apasati Ctrl+P,iar in fereastra care vi se deschide setati optiunile radioului:nume,adresa,parola,etc.

Acum sa trecem la urmatorul pas unde trebuie sa configuram serverul,pentru asta dam clic pe Start apoi pe All Programs,SHOUTcast DNAS,si clic pe Edit SHOUTcast DNAS configuration,se va deschide un fisier text in notepad,dam putin de scroll in jos si cautam linia “MaxUser=32? unde 32 este numarul maxim de ascultatori pe care-l suporta serverul nostru,daca doriti puteti sa schimbati numarul maxim de ascultatori stergand 32 si punand un numar dorit de voi!! Atentie insa la fel daca aveti un net mai slab e recomandat sa lasati setat pe 32,sau puteti seta un numar mai mic de 32 de ascultatori.

Mergem si cautam urmatoarea linie “Password=changeme” unde vom seta parola de logare la server,stergand “chengeme” si punand parola dorita ex: Password=123456
Dupa ce am setat toate acestea ne intoarcem iarasi la fereastra SHOUTcast Source,dam clic pe tabul “Output”,apoi clic pe Connection si la Password trecem parola setata in fisierul “Edit SHOUTcast DNAS configuration”
Nu ne mai ramane de facut decat sa mergem pe Start apoi pe All Programs,SHOUTcast DNAS,dam clic pe SHOUTcast DNAS (GUI) ca sa pornim serverul,si in fereastra SHOUTcast Source la tabul Output facem clic pe “butonul” Connect,dam play la o melodie in Winamp si FELICITARI sunteti on air cum spun oamenii de radio,si emiteti muzica voastra pe internet!!!

Adresa voastra pentru radio o sa fie sub forma:http://ip-ulvostru:8000/listen.pls.Preluare Videotutorial.Ro.Va invit sa urmariti tutorialul din site-ul de mai sus pentru a intelege mai bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: